V Markovcih se lahko sprostite tudi na sprehodu. Ob tem boste v neposrednem stiku z naravo opazovali podeželsko življenje ter odkrivali naravno in kulturno dediščino našega območja.

Izbirate lahko med šestimi sprehajalnimi potmi, med katerimi se nekatere med seboj tudi povezujejo in prepletajo.

1.  POT Prvenci-Strelci  in  Sobetinci vodi  mimo  ribnika  v  Prvencih,  mimo spomenika NOB  in  skozi  navedene  vasi. Ob  tem  si  lahko  ogledate  še  pristajalno stezo za ultra lahka letala in motorne zmaje ter eno izmed najstarejših lip pri nas, ki raste v Prvencih. Na sprehodu skozi vas si lahko, zraven lepo urejenih in obnovljenih kmetij, ob poti do Strelcev, ogledate tudi več kapel in križev.

2.  POT Bukovci-Stojnci vodi  predvsem  po  poljskih  poteh  skozi  naselji.  Na sprehodu po teh poteh pa se lahko ob pogledih na urejena polja, sprostite ob pristnem stiku z naravo.

3. POT vodi skozi naselje Stojnci, skozi »Siget« mimo ribnika, po gozdu ob Dravi do igrišča in »Vajdovega špica« nazaj v naselje Stojnci.

4. POT Bukovci in Stojnci, poteka v celoti  po asfaltni cesti skozi obe vasi, kjer lahko občudujemo lepo urejene hiše z veliko cvetja in zelenic. Vas Bukovci  se ponaša tudi z   2. mestom v  tekmovanju TZS za najlepše urejeni kraj v konkurenci  »drugih krajev»  v Sloveniji, za  leto 2003.   Sprehod  skozi  vas pa  vas nato mimo  športnega parka, pripelje do lepo urejenega in vzdrževanega gozda.

5.  POHODNIŠKA  POT vodi  skozi  naselji  Bukovci  in  Nova  vas,  mimo Klinčevega križa med polji po asfaltni poti do Nove vasi in tamkajšnjega športnega parka.

6. POT je speljana skozi naselja Nova vas, Markovci in Zabovci. Na sprehodu si lahko ogledate umetno Ptujsko jezero, zapornice na jezu in širšo okolico. Ob tem pa obiščete  tudi  občinsko  središče  s  cerkvijo Sv. Marka  in mimo    športnega  parka  v Zabovcih, pridete do Kmečkega mlina Korošec, kjer se lahko povzpnete tudi na silos in se razgledujete po okolici. Ob poti se nahaja več lepo urejenih gostinskih lokalov.

Občina

Markovci

Vreme Markovci

Markovci
30. januar, 2023, 19:52
Brez padavin
Brez padavin
0°C
Subjektivna: 1°C
Vlažnost: 86%
Hitrost vetra: 1 m/s Z
UV indeks: 0
Sončni vzhod: 7:22
Sončni zahod: 16:55
>> več dnevna napoved
 

Delite z ostalimi...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone