Občina Markovci vam ponuja čudovit izlet s kolesom dolg okrog 21 km, pri katerem boste prekolesarili mejne ceste našega ozemlja.

Markovci - Zabovci - Borovci - Prvenci - Strelci - Sobetinci - Zagojiči - Stojnci - Bukovci - Nova vas - Markovci

Dolžina poti: 21 km

Zahtevnost: Pot ni zahtevna saj v glavnem poteka po ravninskem delu občine Markovci.

Najboljši začetek je kar pred občinsko zgradbo v Markovcih, tam zapeljete proti mlinu Korošec v Zabovcih, kjer zavijete desno proti glavni cesti oz. do »Matekvega križa«. Prečkate magistralko, pa kar ravno po nasuti cesti do vasi Borovci. Tukaj vas čaka e eno prečkanje magistralne ceste, nato se odpeljete proti športnemu parku Borovci, kjer si lahko odpočijete ob čudovitem ribniku ali odrinete kar naprej do vasi Prvenci. Pri vaškem domu v vasi zavijete proti vasi Strelci in še pred vasjo po poljski poti proti Sobetincem.

Nekje sredi vasi boste zagledali »kapelo« in v tem križišču zavijete v vas Zagojiči ki več ne pripada naši občini, vendar je čisto na meji. Pri gasilskem domu zavijete proti reki Dravi prečkate most in takoj po spustu zavijete desno in preko polja v vas Stojnce. V samo vas pripeljete nekje v sredini, zavijate desno skozi strnjeno naselje do magistralne ceste, ki jo morate žal spet prečkati in počasi odrinete mimo športnega parka v vas Bukovce, katero dejansko samo obidete in vas pot prinese v Novo vas. Od tam, pa nazaj v Markovce, kjer pa lahko izbirate dve poti, preko reke Drave ali mimo umetnega jezera, katero je vredno vsakega ogleda. Spet čudovit kraj za počitek in veselo vračanje na start.

Po vsej poti boste lahko občudovali čudovito pokrajino, imate kar nekaj lepih točk za oddih, ali za okrepitev vašega telesa.

Občina

Markovci

Vreme Markovci

Markovci
30. januar, 2023, 19:17
Brez padavin
Brez padavin
1°C
Subjektivna: 2°C
Vlažnost: 80%
Hitrost vetra: 1 m/s Z
UV indeks: 0
Sončni vzhod: 7:22
Sončni zahod: 16:55
>> več dnevna napoved
 

Delite z ostalimi...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone