V soboto, 2.6.2018 smo se člani Turističnega društva Občine Markovci odpravili že na tradicionalno srečanje Turističnih društev obvodnih krajev Slovenije, ki je bilo letos že 23. po vrsti! Gostitelji letošnjega srečanja so bili člani TD Zbilje, ki so pripravili srečanje v prekrasnem ambientu ob Zbiljskem jezeru oz. Zbiljska dobrava – Piknik Sidro!

Ob registraciji gostov in dobrodošlici ter nagovoru G. Iztok Pipana, smo se odpravili na oglede po bližnji okolici, kamor smo se prijavili že ob prijavi na srečanje!

Udeležili smo se ogleda kmetij z dopolnilno dejavnostjo: sirarstvo Malenšek in čebelarstvo / vzgoja čebeljih matic Bukovšek, ogled galerije pod kozolcem ( razstava kopij starih turistčnih razglednic Medvod (skupni projekt s TD Žlebe Marjeta in JZ Sotočje) in ogled cerkve Sv. Marjete v Žlebeh, ki stoji na pobočju Jetrbenka!

Po ogledu smo se vrnili v šotor piknik prostora Sidro, kjer so nas pogostili z okusnim kosilom! Nato je sledil še kulturni program ob 65. letnici TD Zbilje, prestavitev gostujočih turističnih društev, podelitev priznanj v projektu Moja reka si, predaja zastave organizatorju prihodnjega srečanja – TD DOBROVNIK in na koncu je sledila še zabava z živo glasbo – Navihani muzikanti!

Polni lepih doživetij in vtisov smo se v večernih urah odpravili proti domu že z mislijo na prihodnje srečanje v letu 2019!

Hvala vsem članom, ki so se srečanja udeležili, predvsem pa predsedniku G. Franc Brodnjak, ki je opravil organizacijsko plat srečanja!


Fotogalerija >> Srečanje obvodnih krajev Slovenije 2018 TD Zbilje


Delite z ostalimi...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone