V soboto 3.6.2017 smo se člani Turističnega društva občine Markovci udeležili 22. Srečanja obvodnih krajev Slovenije, ki se je letos odvijalo v Bohinju. Kljub napovedi slabega vremena se je Srečanja udeležilo okrog 400 predstavnikov iz več kot 20 Turističnih društev iz cele Slovenije. Turistično društvo Občine Markovci je bilo organizator 19. Srečanja objezerskih krajev Slovenije, kot  se je dogodek dve leti nazaj še imenoval.

Člani smo dobro razpoloženi odpotovali rano zjutraj, saj je bilo napovedano, da se pričakujejo zastoji v okolici Bleda in res je promet skozi eno najbolj obleganih turističnih destinacij v Sloveniji, potekal počasneje. Toda mi smo kljub temu prispeli pravočasno ob 9.30, ko je bil predviden čas za prijavljanje udeležencev. Gostitelji, člani Turističnega društva Bohinj, so nas lepos prejeli, pogostili in nam pripravili lepo darilo za vsakega udeleženca, kot je že v navadi. Po registraciji udeležencev se je večina naših članov udeležila izleta na slap Savica in uživala v alpskih  lepotah , dva predstavnika, pa sta se udeležila okrogle mize na temo Celinske vode kot turistični izziv, ki je bila v Eco hotelu Bohinj. Kot gostja okrogle mize je bila tudi ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, ki je tudi odgovarjala na vprašanja. Zaključki okrogle mize bodo predstavljeni tudi drugim ministerstvom in bodo osnova za določene pobude in predloge ministrsvu za okolje in prostor v zvezi z urejanjem turističnih objektov ob vodah.  Vsi prisotni smo bili zadovoljni z slišanim in  spoznanjem, da se nekatere stvari, ki zgledajo nerešljive postanejo lažje rešljive , če ti dajo odgovore ljudje, ki temo poznajo.

Po končanem izletu in okrogli mizi, smo se vsi prisozni zbrali v prireditvenem šotoru (športni dvorani), kjer so nam gostitelji postregli okusno kosilo, nam pripravili bogat kulturni program in predstavitev vseh prisotnih društev. Vsako društvo je darovalo šopek cvetja iz svojega okolja, markovčani pa smo prinesli poseben šopek iz žita, pšenice in ječmena povezan z poljskim cvetjem, ki je na vse naredil posebno dober vtis.

Polni dobrih vtisov, pa smo se tudi člani Turističnega društva občine Markovci počaši odpravili proti domu veseli in zadovoljni , da smo še enkrat ponosno in korektno predstavili našo Občino Markovci.Delite z ostalimi...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone