V soboto 2. junija smo se člani turističnega društva Markovci odpravili na 17. srečanje turističnih društev objezerskih krajev Slovenije, v Šoštanj.

Ob prihodu so nam domačini pripravili topel sprejem z raznimi prigrizki in osvežilno pijačo. Dopoldne smo si vsi udeleženci lahko ogledali muzej usnjarstva, 4. in 5. blok TEŠ-a in Kavčnikovo domačijo, ki se nahaja v Zavodnju nad Šoštanjem. Ogled slednje je bil zelo zanimiv, saj si ljudje v sedanjem času ne znamo predstavljati življenja izpred 400 let, ko je v tako majhni hiši živela številčna družina skupaj z živalmi. Po poučnem dopoldnevu smo se v šotoru ob Družmirskem jezeru okrepčali s kosilom, nato pa smo si privoščili sproščeno popoldne. Sodelovali smo v družabnih igrah, kjer smo Markovčani želeli ubraniti lansko zmago, a nas je le za desetinko sekunde prehitela ekipa iz TD Dobrovnik.

Dan so popestrili tudi najmočnejši Slovenci v vlečenju vrvi – Krpani. Z njimi se je pomeril ženski del naše ekipe, končni rezultat pa je bil ena proti ena. Proti večeru je zaplesala folklorna skupina KUD Šoštanj in obiskal nas je knez Tresimir. Skupaj z njim so predstavniki vseh društev prižgali kres ob jezeru. Dobro razpoloženi Markovčani smo se zabavali še pozno v noč.

Imeli smo tehten razlog. Ravno mi bi naj bili gostitelji 19. srečanja objezerskih krajev Slovenije, ki bo čez dve leti, na kar smo zelo ponosni.

Jasna Forštnarič

  • Udeleženci srečanja prinašajo ogen

  • Domačini ob ognju v tradicionalnih opravah

  • Ekipa Markovski levi 2. mesto

Delite z ostalimi...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone